Уряд ухвалив постанову, що вносить зміни до Положення про систему безперервного професійного розвитку працівників сфери охорони здоров’я

Зокрема, постанова запроваджує моніторинг інформації про провайдерів та щодо дотримання умов проведення заходів безперервного професійного розвитку (БПР).

Крім того, постанова дозволяє Міністерству охорони здоров’я (МОЗ) визначати обмежувальні заходи для недоброчесних провайдерів.

Документ дозволяє учасникам проєктів міжнародної технічної допомоги бути провайдерами заходів БПР, без залучення додаткових посередників.

У МОЗ вважають, що це підвищить рівень таких заходів і покращить інформування працівників сфери охорони здоров’я про якісні та безоплатні можливості для розвитку професійних компетенцій. Крім того, залучення коштів іноземних партнерів до заходів безперервного професійного розвитку значно зменшить фінансове навантаження як на самих медиків, так і на державний бюджет.

Постанова також уточнює критерії, за наявності яких лікарі закладів охорони здоров’я комунальної форми власності не потребують навчання на заходах БПР коштом державного бюджету.

У МОЗ очікують на запровадження великої кількості якісних заходів БПР, які проводяться безоплатно коштом проєктів (програм) міжнародної технічної допомоги та інших джерел, не заборонених законодавством. І вважають, що це сприятиме раціональному розподілу та ефективному використанню коштів, які передбачені в державному бюджеті для відшкодування витрат на БПР лікарям комунальних закладів охорони здоров’я.

 

Редакція MedReporter