У Великобританії заборонять рекламу нездорової їжі для дітей

Майже кожна п’ята англійська дитина має надлишкову вагу або ожиріння до того, як піде до початкової школи (5 років). Частота ожиріння зростає більш ніж на третину до того часу, коли англійські діти закінчують початкову школу (11 років).

Ці цифри відносно узгоджуються з даними Європейської ініціативи Всесвітньої Організації Охорони Здоров’я з контролю дитячого ожиріння (COSI, 2018‒2020 роки), згідно з якою в 33 європейських країнах 29 % дітей віком 7‒9 років мають надлишкову вагу.

У Британії дозволений час для трансляції «небезпечної для дітей інформації» — після 21:00. Після жовтня 2025 року під це визначення буде включена реклама нездорової їжі.

В онлайн-рекламі також буде заборонено рекламувати продукти з високим вмістом жиру, солі та цукру.

Ендрю Гвінн (Andrew Gwynne), міністр охорони здоров’я Великобританії, підтвердив, що рекламу нездорової їжі буде додано до списку забороненого контенту, поряд із рекламою азартних ігор, алкоголю та презервативів, повідомляє Еuronews. Нездорову їжу, включаючи цукерки, морозиво та газовані напої, буде заборонено рекламувати дітям до 18 років із запровадженням інформування про «порогові значення поживності», щоб позначати найбільш нездорову їжу.

Це є частиною заходів охорони громадського здоров’я, спрямованих на покращення загального стану здоров’я громадян та зменшення тиску на Національну службу охорони здоров’я, яка стикається із серйозними фінансовими труднощами.

Уряд Кіра Стармера (Keir Starmer) відпочатку своєї каденції віддав перевагу застосуванню превентивних заходів. Спочатку заборона телевізійної реклами нездорової їжі, а в подальших планах — заборона куріння на відкритому повітрі, включаючи відкриті площадки пабів і ресторани на свіжому повітрі, щоб зменшити захворюваність, пов’язану з курінням.

Редакція MedReрorter

Зображення Engin Akyurt з Pixabay

Долучайтеся до MedReрorter у Telegram, WhatsApp  та Facebook